Welke van deze SMARTPHONES maakt de MOOISTE foto's?

Welke van deze SMARTPHONES maakt de MOOISTE foto's?
Eric test twee nieuwe smartphones die opvallend goede foto’s maken: Sony Xperia Pro-I en Google Pixel 6. De Pixel moet het …

source

Recommended For You

About the Author: Bright

18 Comments

 1. Nou ik ben Sony fan dus bij mij komt sowieso een Sony terug. Ik gebruik hem vaak ook als vervanger van de zware camera.
  En ook de software bevalt me goed.

  Mijn werktelefoon is een Samsung maar Samsung krijgt het voor elkaar om goede telefoons te verkrachten met software.
  Ook de oudere smartwatch van Samsung. Hardware best goed maar software met dat Tizen is natuurlijk weer aardig verrot.
  En dat Samsung het voor elkaar krijgt om foto's in spiegelbeeld te maken bij sommige modellen is mij helemaal een raadsel.

  En tja, Laten we maar niet beginnen over Apple hihi

  De camera op Sony is toch wel behoorlijk goed te noemen. Maar je moet wel kunnen fotograferen.
  Op automatische stand is het zelfs met een spiegelreflex camera vaak niet helemaal top.
  Je kunt er wel een goede foto mee maken maar eigenlijk is Sony steeds meer richting het echte fotowerk gegaan.

  Ik sta ervan te kijken dat bijna iedereen die je het vraagt een Samsung of een Apple heeft. Het lijkt wel of ze gewoon de rest van de kudde volgen want er is best wel wat beter te krijgen. Het lijkt soms wel of mensen niet meer voor zichzelf kunnen kiezen.

 2. Tof hoor ๐Ÿ‘Œ

  Waar waarom wel een pro Sony maar geen Google pixel 6 pro ?.
  En hoe kan dit eerlijk zijn bijna 1800โ‚ฌ tegen nog geen 1000โ‚ฌ ๐Ÿ˜’

 3. Wat een vreemde opmerking over de ruis in het donker. Het is een afweging tussen details en geen ruis. En nul opmerkingen over de camera-software? Ik snap dat jullie meer toegankelijke content maken en niet al te technische willen en/of kunnen zijn in jullie reviews. Maar het feit dat je de Alpha-software hebt op de Sony is toch gewoon een argument voor de Sony en iets wat misschien een kleine demo van een paar seconden waard is? Jullie doen nu alsof het gewoon een inwisselbaar gegeven is en je helemaal niet ontzettend veel meer instelopties hebt op de Sony (en dit gaat verder dan wat filtertjes). Het vlog-punt is op zich een goeie, maar waarom niet ook de meer professionele opties noemen?

  En die 1" sensor klinkt goed, maar hiervan wordt effectief maar 60% gebruikt, en dan kom je dus tot een sensormaat die vergelijkbaar is met dia van de Pixel.
  Het is een beetje zoals dat 4K-scherm. Het is tof om het toegepast zien als proof of concept, maar het maximale eruit halen is niet perse mogelijk. Of dat het geval is met het 4K paneel? Daarvoor zou je de kleuren moeten opmeten (resolutie gaat niet alleen om scherpte; in dit geval heeft het vooral een meerwaarde voor de kleurweergave).

  'Beter' is niet een label dat je kan gebruiken in dit opzicht in de vergelijking tussen de twee. Misschien dat het oordeel voor dit soort toestellen wel aan een videoprofessional overgelaten moeten worden? Want die laatste opmerking over dat je die sensor icm computational photography wil…. Daaruit blijkt eigenlijk dat onze voormalige Idol niet weet waar hij het over heeft. Softwarematige optimalisatie heeft zowel de sensor als lens namelijk maar heel weinig invloed op. Computational photography is namelijk niet op basis van optische input, maar het digitaal optimaliseren van een beeld. Wat je ziet als output is dus niet echt de foto die door de lens en sensor opgenomen is, maar wat de software geconstrueerd heeft. Met een betere sensor ga je niet betere foto's krijgen in dit geval. Jullie vergelijken vooral de camera, neem dan iemand die daadwerkelijk verstand van fotografie heeft, zoals een professionele fotograaf die specifieke features daadwerkelijk kan toepassen en testen.

 4. Toffe aan de Sony is dat het een รฉcht Pro-telefoon is. Allerlei telefoons hebben het labeltje 'pro' gekregen, maar in werkelijkheid krijg je niets anders dan wat hogere specs, terwijl je qua features niets extra krijgt. Ben benieuwd of jullie met de Xperia een echte review willen maken, waarmee jullie de echte pro-features kunnen demonstreren. Die gaan immers verder dan alleen het vloggen. Je kan deze bijv. ook gebruiken als extern scherm bij je Sony DSLR.

  Wellicht dat ook een item mogelijk is waarin jullie erop kunnen wijzen dat de automatische settings van onze telefooncamera's eigenlijk heel beperkend werkt en het misschien wel leuk is om te proberen het maximale uit je camera te halen. Iets wat 99% van de gebruikers nooit doet.

 5. 02:48 haha ๐Ÿ˜‚. Sony is denk ik wel van deze 2 het beste. Maar weer echt hele goede video! Blijf zo doorgaan! Met welke camera filmen jullie eigenlijk, want het ziet er namelijk echt heel goed/ scherp uit, zelf maak ik ook video's en ik ben op zoek naar een camera dus ik ben benieuwd met welke camera jullie filmen.

 6. De sony zit er echt een stuk natuurlijker uit. En ook de microfoon is beter. Daarbij als je beide fotos van de cameras uit gaat vergroten, weet ik dat de fotos van de pixel er een stuk minder uit zien

Comments are closed.