Dit Nederlandse bedrijf maakt smartphones die langer meegaan | NU.nl

Spread the love
In een reeks over succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.nl dit keer langs bij Fairphone, dat modulaire telefoons maakt met het doel dat mensen telefoons …

source

Recommended For You

About the Author: NU.nl

15 Comments

 1. Een telefoon van € 450,- met een Processor van 2+ jaar oud en 4GB ram (Tegenwoordig kan je voor € 280 al 6 GB ram krijgen) en een 3000mAH accu.
  Zeg nou eerlijk, je kan ook een Xiaomi halen voor € 280 met meer accucapaciteit & 2 GB meer ram & een betere CPU.
  Ik denk eerlijk gezegd niet dat een klant € 170,- meer gaat betalen voor een telefoon terwijl je voor een minder groot prijskaartje een betere telefoon kan halen.
  Modulair kan handig zijn maar voor € 170,- kan je ook goede protectie voor je smartphone kopen xd.

  Ik vindt de FairPhone 3 een beetje overpriced (Mijn mening)

 2. Leuk dat de hardware 5 jaar meegaat, maar dat telt alleen als de software dat ook doet. Een groot probleem is dat fabrikanten een model slechts voor een beperkte tijd ondersteunen met software updates voor o.a. security problemen omdat ze er ook van uit gaan dat een telefoon maar een paar jaar gebruikt word. En dan heb ik het nog niet eens over compleet nieuwe technologieën in de software ipv relatief kleine updates. Hoe werkt dit voor een Fairphone?

 3. Mensen wisselen de telefoon omdat je hem te makkelijk bij een abonnement verlenging krijgt.
  En vooral de domme jeugd is gevoelig voor nieuwe modellen.
  Dit gaat helemaal niemand kopen.

 4. Ik heb even gekeken en heeft de Fairphone 3 heeft dezelfde prestaties als mijn Samsung A10 die in april 2019 uitkwam. Voor mijn smartphone van Samsung heb ik 150 euro betaald. En voor een Fairphone 3 met dezelfde prestaties betaal je, schrik niet, 450 euro. Dus 3 keer zoveel geld, als wat een Samsung vraagt. En dan zeggen dat je het makkelijk kan vervangen. Dus die kosten komen ook nog eens kijken. Een nieuw scherm betaal je 70 euro. Dat is de helft van het bedrag voor een gloednieuwe Samsung A10 met dezelfde prestaties. Ik trap er in ieder geval niet in. Je bent een dief uit eigen portemonnee.

Comments are closed.